Om...


Författarporträtt…Jesus så pretentiöst. Men jag kommer väl inte undan...

Växte upp i lägenhet i Hässelby Strand, som barn gillade jag att skriva uppsats, starkt påverkad av MAD försökte jag alltid få in några skruvade skämt. Första egna lyan låg i Tensta. Arbetade först som vaktmästare, på brädgård och som fritidsledare varvat med kollojobb på somrarna. På kollo förstod jag min potential att berätta, jag kunde trollbinda hela unghögen och även de övriga ledarna med mina skrönor påhittade i realtid. Utbildade mig till Lantmätare vid KTH och har jobbat med geoinfo och GIS sedan dess, som utvecklare, projektledare och periodvis som chef.

Mina boplatser återfinns på eller strax söder om Söder; kring Hammarby Sjö och Årstaviken, är numera bosatt i Årsta.

Gotland, dess natur, kultur och historia, i synnerhet kalkbruksepoken fascinerar. Har rötter på ön, framförallt i Hellvi socken där morfars far, August Engström, föddes 1864. Hans anor hade då befolkat samma gård sedan 1601.

August Engström

1864-1911,

bagaregesäll

Augusts sondotterson, f 1957

Släktforskning ledde mig till insikter om en spännande lokalhistoria på ön under tidigmodern tid. Efter historiestudier vid Stockholms universitet och några kurser vid skrivarakademin tog jag modet till mig  att skriva en bok.

Skrev boken Det bleka guldet mellan 2017 och 2019, en historisk roman.

Lägger mycket tid på att leva mig in i miljöer och bland de karaktärer jag berättar om.

Lägger stor vikt vid trovärdighet men blandar gärna in en och annan skröna i mina texter.